Je vindt het laatste dam nieuws  op deze pagina.

HDC1 is vorig jaar kampioen geworden in de eerste klasse en mag dit seizoen 2023 - 2024 in de Hoofdklasse deelnemen.

De eerste wedstrijd 9 september 2023 was thuis tegen DIOS/Euroka en ging met 8-12 verloren.

Twee winstpartijen van DIOS/Eureka van de familie Brion Koullen/Olga Kamychleeva (voormalig wereldkampoen vrouwen) gaven hierbij de doorslag. Alle overige partijen eindigden in remise.

 

HDC2 trad aan tegen regiogenoot Zaanstreek 2 en won overtuigend met 14-2
slechts 2 remises werden toegestaan en nul partijen verloren.

 

HDC3 speelt als combinatieteam samen met DCIJ IJmuiden en won deze eerste ronde verrassend met 12-4 van Scheveningen. Een historische dag want dit jonge groeiteam had in de 2e klasse nog geen enkele wedstrijd weten te winnen afgelopen seizoenen. Jeugdspelers Jens en Tamar wisten een mooie winst en remise te behalen en tevens is het team vanuit IJmuiden versterkt met een aantal 900+ spelers op de eerste borden (Conall en Jan-Maarten) meteen goed voor drie punten. Frank speelde een degelijke klassieke partij en won, Kees zette al vroeg in de partij zijn tegenstander volledig vast en won fraai. Joep verzette zich met hand en tand tegen een sterke speler maar ging in een 4 tegen 1 eindspel toch ten onder en Gert was vroeg klaar na het uithalen van een winnende combinatie tegen zijn tegenstander na 27 zetten. Al met al een 12-4 uitslag, dik verdiend.

 

Door de ruime uitslagen van het tweede en derde team voeren deze HDC teams de nationale 2e klasse C rangllijst aan op plek 1 en 2, een uitstekend begin van de competitie!